U N I V E R Z U M E G Y E T E M
Éljen egészségesen! Gyógyuljon meg! Alkalmazza a természetes anyagokat! Nem csoda, hanem valóság!

Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás

ÉLTETŐ ELEMÜNK A VÍZ

A víz az emberi testet felépítő sejtek fő alkotórésze. A víz teszi lehetővé a különböző sejtkapcsolódások közötti kommunikációt és szabályozza a szervezet összes funkcióját. Mint pl. testfelépítés, anyagcsere, vérkeringés, emésztés, stb. A víz ezenkívül az emberi agy számára is nélkülözhetetlen, felelős gondolatainkért, érzelmeinkért. A víz tehát mind a testi, mind a szellemi információ hordozója. A méreganyagok kiürítése a víz segítségével történik, ezáltal a szervezet akár napi 1,5 L vizet is elveszíthet. Ezt a folyadékveszteséget pótolni kell, különben kiszáradáshoz vezethet.

A kiszáradás következménye lehet:

anyagcserezavar
vérsűrűsödés
salakanyag lerakódás
öregedési folyamat felgyorsulása
A víznek információs feladata is van. Éveken át tartó kutatások során bebizonyították, hogy a víz képes a tárolt információ alapján pozitív impulzusokat a szervezetnek leadni.
A legszemléletesebb példa: gyógyvizek, gyógyfürdők

Mikor igyunk vizet?

a legjobb idő víz bevitelére az étkezések között

étkezés előtt negyed - félórával és evés után két órával

étkezéshez csak keveset igyunk, mert a víz felhígítja az emésztőnedveket és így lelassítja az emésztési folyamatokat

Mennyi vizet igyunk?

A szükséges folyadék mennyiség az egyéni testsúlytól függ - kb. 30 ml vízre van szükségünk kg-ként, naponta. (Tehát 60 kg testsúly esetén 60 x 30 ml = 1800 ml azaz 1,8 l vízre van szükség)

Milyen vizet igyunk?

a szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény ˙(1gramm / liter alatti érték), természetes, szénsavmentes forrásvíz: ilyen vizek az artézi forrásvizek
minél kevesebb ásványt tartalmaz egy víz, annál nagyobb a tisztítóereje
szénsavas ásványvizek csak kis mértékben képesek a kimosott anyagok felvételére
a vizünket mindig üvegben tároljuk és ne műanyagban. Ugyanis a műanyag a szervezetünk számára ismeretlen, így disszonanciát (zavart) okoz. Mivel a víz állandó mozgásban van és a környezetétől az információkat állandóan felveszi , így a műanyag disszonanciás rezgését is egy pár perc múlva kimutathatjuk a vízben. Ezzel szemben az üveg, mivel kvarcból áll (ami szabályos belső szerkezettel bír), a vízre pozitívan hat és mint egy faraday (kalitka) működik, védi a vizet a külső negatív befolyásoktól.Írja meg most kérdéseit vagy véleményét! Szívesen fogadjuk levelét és válaszolunk.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotParse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in /var/www/customers/vh-100002/web/home/shp/www.shp.hu/hpc/hozzaszolas_9g.php on line 4