U N I V E R Z U M E G Y E T E M
Éljen egészségesen! Gyógyuljon meg! Alkalmazza a természetes anyagokat! Nem csoda, hanem valóság!

Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás

ENERGETIKA, ENERGIA ÉS AMI KÖRÜL VESZ


Gyógyító energiánk
„A legnagyobb isteni tulajdonság azonban a szabadság. A reiki is – mint intelligens, isteni erő – rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.” (Eckard Strohm)
Ezúttal cikkemben a reikiről lesz szó. A reikiről, vagyis arról az energiáról, amivel alapvetően mindenki rendelkezik. Arról az energiáról, ami megváltoztatta sokak életét, s továbbá arról, ami megváltoztathatja a te életedet vagy felfogásodat is.
A reiki története
A reikit a 19. század második felében Japánban fedezte fel újra egy keresztény egyetemi tanár, dr. Mikao Usui. Azt mindannyian tudjuk a Bibliából, hogy Jézusnak elég volt az emberekre tenni a kezét, vagy csak megérinteni őket, s rögtön meggyógyultak. Tehát Jézus egyszerű kézrátétellel győzte le a betegségeket. Vajon hogy lehetséges ez?
Ez a kérdés merül fel a ma emberében, s ez a kérdés kezdte el foglalkoztatni dr. Mikao Usuit is. Több évnyi kemény kutatás után Usui egy kolostor régi szanszkrit iratában felfedezte az isteni, univerzális életenergia általi gyógyítás egy módját.
Egy idős mesterrel együtt végzett meditációban kapta azt a sugallatot, hogy fel kell mennie a Kuriyama hegyre és 21 napos böjtöt kell tartani meditációkkal. A 21. nap végén egy éjszaka megjelent a szemei előtt egy fényes pont, ami rendkívüli sebességgel közeledett feléje és nekiütközött középen a homlokának. Ekkor fantasztikus háromdimenziós jeleket látott, majd magához tért. Így kapta meg Usui mester az első beavatást. Ő tudott először reikit továbbadni a betegeknek. Usui mester hamarosan tanítványokat fogadott és átadta a beavatás módszerét az arra érdemes embereknek. A reiki átkerült a nyugati világba is, és mára egy világméretűnek nevezhető mozgalommá vált. Több irányzat is működik a saját beavatási módszereivel, de mindegyik az eredeti hagyományokra alapul.
Mi a reiki?
Japán eredetű szó. Jelentése: egyetemes, tehát isteni életenergia. Olyan isteni életenergia, amely a gyógyulást, az egészség megtartását szolgálja. A reiki-tanuló a beavatás által megkapja az összeköttetést ezzel az energiaáramlattal, és a továbbiakban ennek a gyógyító energiának egyfajta csatornájává válik. A reikibe beavatott személy nyugodtabbá, nyitottabbá válik, pozitívabb lesz életfelfogása és megnő az Istenbe vetett hite és bizalma. Mivel a reiki isteni, intelligens energia, ezért nem kell tartani attól, hogy lehetnek káros hatásai, mert mindig oda áramlik a szervezetben, ahol energiahiány van. Vagyis, ha például fáj a hasunk, akkor valószínűleg azon a területen energiahiány van, tehát ezt reiki energiával lehet pótolni. Ilyenkor általában az alany (akit reikiznek) érezhet melegséget, vagy esetleg enyhén csipkedő érzést.

A reiki gyógyító életenergiát hoz, csökkenti és megszünteti a fájdalmakat, valamint a stressz feloldását is szolgálja. Mindemellett előmozdítja spirituális fejlődésünket és tudatunkat. Természetesen nem helyettesíti az orvosi kezelést, de nagyon jó kiegészítő terápiának is.
A kezeléshez szükséges anyagok:
• egy csendes szoba,
• gyertya,
• kényelmes ágy vagy karosszék,
• takaró,
• levendulaolaj,
• tömjén, levendula, stb. füstölésre,
• lágy és kellemes zene.
Figyelem: minden ékszert, órát ajánlatos eltávolítani a testről a kezelés alatt!
Testünk energiaáramlatairól
Fizikai testünk két úton jut életenergiához:
1. táplálékon át,
2. az energiatesten keresztül.
Táplálékunk fizikai testünk mechanizmusán vándorol keresztül, míg végül eljut a felhasználásig. Megemésztődik, felbomlik és átalakul energiává. Ez az energia tartja sejtjeinket életben. Minden tápanyag és minden benne fellelhető ásványi anyag, nyomelem és vitamin átalakul ezzé az életet adó és életben tartó energiává.
Az energia-felvételnek ez a formája tehát megkezdve útját mint durva anyagú energia (táplálék), átalakul durva energiává (durva áramlatok), majd legvégül finom anyagú energiává (finom áramlatok).
Testünk energiaközpontjait csakráknak nevezzük. Hét fő csakránk van, amelyen keresztül könnyen áramlik a reiki-energia:
1. gyökércsakra,
2. keresztcsonti vagy nemi csakra,
3. elosztó csakra,
4. szívcsakra,
5. nyaki csakra,
6. homlokcsakra,
7. fejtetőcsakra.
A reiki-energia először a durva áramlatba áramlik be, majd onnan áthelyeződik a finomáramlatba, ahol végül kifejti hatását.

S végül, de nem utolsósorban...
A reiki nem csak egy gyógyító erőforrás, hanem egy életforma, egy életfelfogás is. A reiki átalakítja az ember gondolkodását, és a rossz szokások helyébe új, pozitív szokások kerülnek. Ezért nagyon fontos használni és élni a reikit.
A reikinek alapvetően három fokozata van. Az első fokozatba lépett személy ismerkedik a reikivel. Kezdetben erős tisztulási folyamaton megy keresztül (ez a folyamat inkább testi és kevésbé lelki jellegű). A beavatás után képes használni a reiki gyógyító erejét, és másokat is képes lesz feltölteni vele nagyjából egy óra alatt.
A reiki második fokozatába beavatott személy már jól begyakorolta ennek az erőnek a használatát. A beavatással tovább nő az illető személyes energiája. A változás itt már többnyire lelki jellegű. A beavatott speciális reiki szimbólumokat kap, amelyek segítségével tovább erősítheti és gyorsíthatja a gyógyító energiákat.
A reiki harmadik fokozata a mester szint. A reiki mesterek kapnak egy további szimbólumot, mellyel még erősebb energiákat képesek a gyógyításra összpontosítani. Aki elérte a mester szintet, annak lehetősége van, hogy reiki-tanárrá váljon. Ezt a különböző reiki-ágak negyedik fokozatként is adhatják, de van ahol a mesterek automatikusan tanárok lesznek.
A reiki nem vallás. Összeegyeztethető a keresztény, a buddhista és a muzulmán tanításokkal is. A reikiről érdemes azt is tudni, hogy nem kell hozzá hit sem, mert működik hit nélkül

Tanulja meg Ön is!
Várjuk tanfolyamainkon!
Jelentkezéssel, tanfolyamokkal kapcsolatos információkat megtalálja a TANFOLYAMOK menű pont alatt, de írhat e-mailt és szívesen válaszolunk kérdéseire.

univerzumegyetem@gmail.com
Használja ki az alkalmat! Írjon nekünk! Kérdezzen! Bizalmasan válaszolunk.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotParse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in /var/www/customers/vh-100002/web/home/shp/www.shp.hu/hpc/hozzaszolas_9g.php on line 4