U N I V E R Z U M E G Y E T E M
Éljen egészségesen! Gyógyuljon meg! Alkalmazza a természetes anyagokat! Nem csoda, hanem valóság!

Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás

A CSODÁLATOS KOMBUCHA /KOMBÍNÓ/

A kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol- keleti hagyományai vannak. Ezek közül sokat a modern orvostudomány is megerősített. Vegyük sorra ezeket! Az egyik leghasznosabb méregtelenítő, a benne található glukoronsav ugyanis az anyagcsere salakanyagaival, valamint más testidegen anyagokal és mérgekkel lép reakcióba, és választódik ki. Vizelethajtó szerként is kiváló, különösen ödémák esetén. Élénkíti a mirigyrendszer működését, ezért gyógykezelések kiegészítő terápiájaként szívesen alkalmazzák. Folyamatos fogyasztása meghosszabbítja az életkort. Normál értéken stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít, oldja a stresszt. Természetes antibiotikum hatású, enyhíti a gyulladásokat (különösen a felső légutakat), az asztmás köhögést, segít a váladék feloldásában. Csökkenti a koleszterinszintet, rugalmasabbá teszi az erek falait, enyhíti az érgyulladás fájdalmait. Tisztítja a vért, kedvező hatást fejt ki a vese, a máj, az epehólyag működésére. Oldja az epe és a veseköveket. Bőrfertőtlenítő hatása miatt fontos szerepe lehet a korszerű rákterápiában és a betegség megelőzésében. Anyagcserezavarok, korai érelmeszesedés, fáradékonyság, rossz koncentrációs képesség, sőt potenciazavarok esetében is jó hatású.

INFORMÁCIÓ, TANÁCSADÁS, BESZERZÉS: univerzumegyetem@gmail.com..''Hősgomba'', ''Köszvénymedúza'', ''Hosszú élet gombája'', ''Csodagomba'', teagomba, gombabor, ''tea-kvasz'' és folytathatnánk a sort, de ezek az elnevezések mind a nálunk napjainkban kombuchaként ismertté és divatossá vált természetes élelmi anyagot jelentik. Bár a média intenzív tevékenységének köszönhetően úgy tűnik, hogy a kombucha napjaink új vívmánya, az orvostudomány történetéből tudjuk, hogy már időszámításunk előtt 2000 évvel a régi kínai Csin dinasztiában intenzíven dolgoztak a gombák kutatásán, ahol a cél a ''hosszú élet'' csodaszerének megtalálása volt.

A kombucha besorolása nem egyértelmű. A köztudatban egyszerűen gombaként ismert, pedig az élesztősejteknek más mikroorganizmusokkal (baktériumokkal) alkotott szimbiózisa, amely a Bacterium xylinumból - amelybe a Saccharomyces való élesztőgombák fészekszerűen beágyazódnak - alkot kocsonyás anyagot.
A kombucha lapos, rugalmas, többnyire fehéresszürke vagy barnás korong, majdnem úgy néz ki, mint egy vastag, zsíros palacsinta. Az ital előállításához fekete, vagy zöld, vagy gyógyteából álló, cukrozott tápoldatot készítenek, amelybe belehelyezik a teagombát. Az erjedési és oxidációs folyamat alatt a gomba hatására a teaoldatban egymásután és egymás mellett bonyolult reakciók (asszimilációs és disszimilációs folyamatok) játszódnak le. Eközben a teagomba értékes anyagokat állít elő, amelyek belekerülnek az italba: glükoronsav, B 1 -, B 2 -, B 3 -, B 6 -, B 12 - és C-vitamin, valamint folsav és jobbra forgató (L+) tejsav, aminosavak, enzimek, antibiotikus anyagok és kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5%. Ez annyi, mint amennyi az alkoholmentes sörben vagy néhány gyümölcslében van. A keletkező szénsav az italnak kellemes, üdítő jelleget ad. A cukor a mikroorganizmusoknak tápanyagul szolgál, úgymond azok ''falják fel'' és messzemenően az ital alkotórészeibe alakítják át, valamint az új gomba növekedéséhez van rá szükségük. A gomba állandóan növekszik. A gombalemez először a tea teljes felületén szétterjeszkedik, aztán megvastagodik. Ha az ember helyesen kezeli a gombát, akkor gyarapodik, növekszik és tulajdonosát egész életen át elkíséri.
Vannak, akik szerint a kombucha zuzmó. Ezt a besorolást megkérdőjelezi az, hogy a zuzmó algák és gombák életközössége és az algákra jellemző fotoszintézisnél a klorofill felépítéséhez fényre mint energiaforrásra van szüksége, ezzel szemben a kombucha sötétben is jól fejlődik, mivel nem tartalmaz a zuzmókra jellemző algaösszetevőt.

Alapos vizsgálatok kimutatták, hogy a kombucha sok más, nem könnyen meghatározható antibiotikus hatású anyag mellett mindenekelőtt glukoronsavat, B1 -, B2 -, B3 -, B6 - és B12 -vitaminokat, valamint folsavat és jobbra forgató vagy más néven D-tejsavat (+) termel. A D-tejsav (+) (jobbra forgató) hiánya az élelemben a sejtlégzés elakadásához, az erjesztéses cukorlebontáshoz és a szövetekben a D-L-tejsav keletkezésére vezet. A kétféle tejsav (balra forgató (-) és jobbra forgató (+), vagyis D- és L-tejsav) 1:1 arányú keverékeit (amelyek egymás csavarodási irányát kiegyenlítik) racemátoknak nevezik. Ezek a racemátok különösen kedveznek a ráknak, ill. lehetővé teszik a rák létrejöttét. Érdekesség, hogy rákos betegeknél nagyobb a pH-érték, mint 7,56, míg a ''rákmentes'' szervezetek 7,5 alatti pH-értékkel rendelkeznek. A jobbra forgató D-tejsavval kapcsolatos kutatásokból az látszik, hogy ez a tejsav a rákos betegek szöveteiben majdhogy soha nem fordul elő. A jobbra forgató, vagyis D-tejsavban gazdag élelmiszerek, a fizikai munka, az izomedzés, a szauna stb. a salakanyagok kiválasztása mellett ennek a tejsavnak a felszabadulását is lehetővé teszik és ezzel lefelé szabályozzák a vér pH-értékét. A vénás vér sorozatos mérései azt mutatták, hogy a kombuchaital a pH-értéket észrevehetően a savas irányba tolja.

A glükoronsav az egészséges májban kielégítő mértékben keletkezik és ma még szintetikusan alig állítható elő. Megköti a májban a test saját anyagcseremérgeit és a testbe bekerült testidegen környezeti mérgeket, amelyek az epén keresztül a bélbe és a vesén keresztül a vizeletbe kerülnek. A glükoronsav által megkötött mérgeket a bél és a vizeletkiválasztó rendszer nem tudja újból felszívni. Így a glükoronsav rendkívül fontos méregtelenítő funkcióval rendelkezik. Az egészséges szervezet normális körülmények között kielégítő mértékben állítja elő ezt a májban, ezért általában biztosított az elegendő méregtelenítés. Kritikussá akkor válik a helyzet, ha a környezetben túl sok a méreganyag, valamint ha a szervezet túl sok mérget termel a saját anyagcseréje folytán.

Ezenkívül nagy a jelentősége annak, hogy a glükoronsav kötött formában sok fontos poliszacharidnak az építőnyaga, mint a hialuronsav (a kötőszövet építőanyaga), a kondroitinnszulfát (a porcok építőanyaga), a mukoitinnszulfát (a gyomornyálkahártya és a szembeli üvegtest építőanyaga) és a heparin. Ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy a kombuchát nagy sikerrel alkalmazzák kötőszöveti gyengeségeknél, artrózisnál (nem gyulladásos ízületi betegség), artritisznél (ízületi gyulladás), gyomornyálkahártyakárosodásnál és a szem üvegtestjének betegségeinél. Trombózisnál és tromboflebitisznél is segít. A kombucha antibiotikus összetevője az uzninsav. Ennek erős antibakteriális hatása van, részben még a vírusokat is megöli. Az uzninsav di-benzofurán-származék.

Kínából és Japánból kiindulva a teagomba az egész kelet-ázsiai térségben elterjedt. Így ismerte és kedvelte meg az orosz nép. Onnan elkerült a keletnémet területekre. 1913-ban jelent meg az első német nyelvű tudományos publikáció a teagombáról, G. Lindau professzor tollából. Lengyelországból az első világháború idejéből van híradásunk a teagombáról. Az első világháború utáni években a teagomba használata tovább terjedt nyugat felé. Orosz és német hadifoglyok játszhattak nagy szerepet a kultúrák továbbadásánál. A `20-as évek közepén a teagomba Németországban szélesen elterjedt házi- és gyógyszer. Dr. Harms (1927) említi, hogy a teagomba Németország néhány területén, pl. a vesztfáliai iparterületen már igen elterjedt és különböző elnevezésekkel, mint ''MoGü'' vagy ''Fungojapon'' árulták a gyógyszertárakban. Aztán a második világháború után a kombuchagombával kapcsolatos ismeretek hosszú időre feledésbe merültek. Egyik oka ennek az lehetett, hogy a szükséges nyersanyagok - tea és cukor - a háborús idők alatt hiánycikkek lettek, a másik pedig az, hogy a kémia diadalmenete a természetes népi szereket háttérbe szorította. Évek hosszú során keresztül ünnepelték a kémiai-szintetikus irányultságú gyógyászatot, vagyis az ún. ''hagyományos orvostudományt''. De egyre inkább kiderültek ennek a hátrányai. Ma a természetes gyógymódokhoz és szerekhez való visszatérés reneszánszát éljük, és a régi népi gyógyszerek egyre inkább tért hódítanak és érdeklődésre tartanak számot. Ezeknek az ősrégi népi szereknek, amelyek egyben élelmiszerek is (vagy túlélőszerek), egyike a kombucha teagombából erjesztett ital.
Ez megmagyarázza, hogy az ősrégi háziszer és a készítése iránti érdeklődés majdnem robbanásszerűen ismét jelentkezett.

A kombuchaitalt mindenki saját maga elkészítheti otthon. Mivel a gomba állandóan növekszik, egy teagombalap egy darabkájával el lehet kezdeni és az egészséget segítő italforrás már pezseg is. Az elkészítés nem nehéz, ha az ember jól csinálja. Már ősidők óta a háztartásokban készítik a kombuchát és a teagombát az egyik család adja a másiknak - a barátság és a kölcsönös segítségnyújtás jeleként. A teagombának nagy az életereje, és nagy a regenerációs képessége. Ha nem rendelkezne ezzel a biológiailag nagy életerővel, akkor nem maradt volna meg a kínai birodalomban több mint 2000 éve történt felfedezésétől a mai napig. A jól elkészített kombuchaital finom, pezsdítő, gyümölcsös íze nem megvetendő. Egy pohár kombucha, amelyben a szénsavbuborékok gyöngyöznek - igazi, egészséges szomjoltó.

A kombuchagombáról gazdag tapasztalati anyag gyűlt össze és számos tudományos munka létezik. Különösen az ázsiai országokban és Oroszországban, ahol évszázadok óta sikerrel használják természetes gyógyszerként is. Ezek az alkotórészek, mint a glükon- és glükoronsav, a tejsav, az ecetsav, valamint az életfontosságú C és a B csoportba tartozó vitaminok gyógyászati hatásáról beszélnek. A kombucha összetevői a szervezet egészére hatnak és az anyagcserére jótékony hatású tulajdonságok a sejtmembránokban a normális állapotot mellékhatások nélkül helyreállítják és a jó közérzetet elősegítik. Ez különösen a mi korunkban nagyon fontos, amelyben olyan sok, a környezetből, a táplálékból és az ivóvízből származó káros befolyásnak vagyunk kitéve.

A kombucha javasolt fő felhasználási területei: méregtelenítés, salakanyagok kiürítése, sejtek erősítése, a belső sav-bázis egyensúly szabályozása, az immunrendszer erősítése, anyagcsere harmonizálása, reumatikus panaszok, emésztési panaszok (az enyhe hashajtó hatást minden felhasználó igazolja), migrén (jelentős sikerek), a bélflóra szabályozása, antibiotikus hatás. Jó hatásról számolnak be olyan emberek, akiknek a laborértékei jók, jóllehet egyáltalán nem érzik magukat egészségesnek, vagy pszichoszomatikus zavaraik vannak.
Mindezek ellenére a kombucha nem szabadságlevél az egészségtelen életmódra, nem tekinthető csodaitanak. Az életvezetés alapvető hibáit sohasem lehet egy készítmény segítségével kijavítani, akkor sem, ha annak valóban sok pozitív tulajdonsága van. Aki ezeket figyelembe veszi, az a kombuchát háziszerként és élelmiszerként használhatja, amelynek az egészségre kedvező tulajdonságai vannak. Az erőteljes, igazi élelmiszerek közé tartozik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy stabilizálódjon az egészség fenntartásához és helyreállításához szükséges védekezőerő.
Kombucha Tea és Kombucha gomba ügyben információ bármikor!

e-mail: univerzumegyetem@gmail.com

--------------------------------------------------------------------------------
K O M B U C H A

A kombuchateát Kínában a halhatatlanság italának nevezik.Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása.
A kombuchagomba teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezet méregtelenítik, regenerálják.A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a rácok képződését, segít megőriznia fiatalságot.Megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak.Szibéria Legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és azbesztszennyéz jelentős,találtak olyan falvakat, ahol az emberek immuninsak voltak a rákbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika.Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos esetekről regisztrálni, a talált néhány emeberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda.ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek a kombucha teát.
A tea gyógyítja az izületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást bíztosít.Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erősíti a vesét, oldja az epe-és vesekövet.Csökkenti a koleszterin-szintet és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat.Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában.Segít az immunrendszer gyengeségéből adódóbetegségeken, így pl. az allergián.Enyhíti a menopauza tüneteit.Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszinezi a az ősz hajszálakat, felgyórsítja a haj növekedését!Ha valakinek kérdései vannak és érdekli a téma, lehet kérdezni és szívesen válaszolok a kérdésekre.

Reiki tanfolyamok és sok más mint fényterápia, relaxáció, meditáció, speciális energia masszázs tanfolyamok és kezelések.
--------------------------------------------------------------------------------
Beverly Ferguson kombucha statisztikája

Ezt "A kombucha haszna" listát Beverly Ferguson állította össze. Az egész világból 700 embernek a tapasztalatait és híradásait gyûjtötte össze, akik a Kombucha levelező listán naponta megbeszélik kombuchás tapasztalataikat. Itt ennek a kérdõíves felmérésnek az eredményeit olvashatják. A kombuchával elért eredmények (haszon) az emberek személyes megfigyeléseire alapulnak, azért ezeket nem lehet általánosítani. Az eredmény mindenkinél másban nyilvánulhat meg.

Remek ital
Igen megjevítja az ember közérzetét
Erõsebb haj (hűha)
Energiaszint emelkedése
Segített osteoarthritis esetén
Óriási beszédtéma!
Segített asztmánál
Nagyon érdekes emberekkel ismerkedtem meg általa
Stresszölõ
Nyugtató
Növekedett a potencia és a libido
Szabályozta a bélmûködést
Gyógyította a Candida burjánzását
Segítette az emésztést - különösen tejérzékenységnél
Igen jóízû (az ember többé nem szeretne lemondani a kombucháról)
Megszüntetette vagy csökkentette a lázhólyagokat
A lábak vérallátása javult a vénákban
A bõr kitisztult és szebb lett
Jó hajöblítõ
A fájdalmas menstruációs görcsöket megszüntette
Kiválóan alkalmas arcmaszknak
Segített a köszvényes panaszaimnál
Csökkentette és stabilizálta a vérnyomást
Megakadályoztaa és gyógyította a hólyagfertõzõdést
Enyhítette a carpal tunnel szindrómát
Meggyógyította a furunkulusokat és a staphylo fertõzést a bõrön
Megakadályozta a gyulladásos keléseket a szájban
Segített ekcémánál és pikkelysömörnél
Háztartási tisztítóként is lehet alkalmazni: eltünteti a zsírfoltokat, tisztítja a sütõt, fürdõszobacsempét, ablakot, réztárgyakat
Gyorsabban nõtt a haj és a köröm
Növelte az energiát
Megszüntetette a lábujjak gombásodását
Nagyon kellemes érzést nyújtott: a jó közérzetet!
Segített egy korosodó asszonynak, hogy fiatalabbnak érezhesse magár és fiatalosabban nézzen ki
Segített az arthritis-ben szenvedõkön
Méregtelenítette a szervezetet
Enyhítette a leégést
A méhcsípések okozta fájdalmat és duzzanatot megszüntette
Néhányan arról adnak hírt, hogy alkohol utáni vágyuk csökkent és kevésbé érzik magukat feszültnek
Legyõzte az influenzát és megfázásokat
A berepedezett ajkak sokkal gyorsabban meggyógyultak, ha kombuchával beecsetelték
Kombuchagombával minden lehetséges panaszra lehetett borogatást készíteni
Õsz haj néhány embernél visszanyerte eredeti színét
Javult a látás
--------------------------------------------------------------------------------
A kombucha körkérdés eredményei

1996-ban Ariana Estelle-Symons Ph.D. és Collen Allen elküldték az Ariana által szerkesztett kérdõívüket a kombucha levelezõlista mintegy 700 résztvevõjének. Ezzel szerettek volna statisztikai anyagot gyûjteni a publikációikhoz. Ariana a szerzõje a "Kombucha - A Kombucha Primer" mûnek valamint megalapítója és tulajdonosa a Harmonic Harvest tea és kombuchaüzletnek Texasban.

Az alábbi statisztika Ariana Estelle-Symons Ph.D által összegyûjtött adatokon alapszik. Ezt az összeállítást 1996 augusztusában a "Kombucha Connection" címû publikációjában jelentette meg az alábbi címmel "Kombucha- ki issza ezt az italt a világon? ". Arianas Internetoldala: http://www.harmonicharvest.com/

Összesen 404 megválaszolt kérdõív érkezett vissza, éspedig 222 férfiaktól, 182 nõktõl. Átlagosan 2,4 családtag iszik kombuchát háztartásonként. A válaszok az USA 50 tagállamából, Kanadából, Mexikóból, Izraelbõl, Nagybritanniából, Újzélandról, Ausztráliából, Taiwanról, Dél-Afrikából, Hollandiából, Puerto Rico-ról és az Antillákról származtak. Itt láthatják az eredményeket:

1. Miért isszák az emberek a kombuchát?

2. Milyen hasznuk származik a kombucha fogyasztásából?

Miért isznak ezek az emberek kombuchát?

27% a megelõzés miatt issza a kombuchát. Õk nem betegek és nem akarnak megbetegedni.
10% krónikus fáradtságban szenved (CFS-szindróma) vagy fibromyalgiában (az izomszövet gyulladásai).
15% reméli, hogy a kombuchával javul a szklerózis multiplexe, a hepatitisze, az AIDS vagy a rák megbetegedésük.
13% szenved arthritis-ben vagy hasonló betegségekben.
10% emésztési zavarokkal küzd.
6% javítja vele az asztmáját és allergiáját.
8% kombuchát iszik a magas vérnyomása és magas koleszterin értékei miatt.
10% bõrproblémákkal, vagy pikkelysömörrel küzd, testsúlyukat szeretnék csökkenteni vagy más, nem életveszélyes panaszuk van.

Milyen elõnyökkel jár a kombucha fogyasztása?

81% arról számolt be, hogy közérzete számottevõen javult.
27% jobban alszik.
30% a túlsúly csökkent.
81% megszünt a székrekedés.
42% a fájdalmas arthritis enyhült.
21% a bõr szebb és lágyabb lett.
9% eltünt a migrén.
17% a májfoltok és öregkori bõrelszínezõdések elhalványodtak.
12% a koncentráció javult.
27% a fekélyes fájfalmak enyhültek és segített az emésztési zavaroknál.
5% a kemoterápia által okozott rosszullét enyhült.
8% a haj és s körmök állapota javult.
4% a haj ismét megnõtt.
7% az õsz haj visszanyerte eredeti színét.
12% a rákgyanús bõrburjánzás elmúlt.
10% az anyajegyek, májfoltok, és bõrfoltok visszafejlõdtek.
6% 10 kg feletti súlyveszteség.
24% 3 és 5 kg közötii súlyveszteség.
13% a koffein utáni vágyakozás csökkent.
17% a cukor és az édességek utáni vágy elmúlt.
2% valamikori rákbeteg: 5 vagy több éve rákmentes.
6% valamikori rákbeteg: 1 - 4 éve vagy még régebben rákmentes.
3% valamikori rákbeteg: kevesebb mint egy éve rákmentes.
44% több energiával rendelkezik.
8% a Libido növekedett.
13% kevesebb görcs és rosszullét a menstruáció alatt.
19% a menstruáció elõtti tûnetektõl megszabadult.
7% a változókori panaszoktól mentesült.
82% megfázásokkal és influenzával szemben nagyobb lett az ellenállóképesség.
3% a T-sejtek gyarapodása (immunális védekezés).
19% az allergiás panaszok csökkentek.
17% a magas vérnyomás csökkent és a koleszterin értékek normalizálódtak.
--------------------------------------------------------------------------------
A kombucha nem gomba, hanem szimbiózis
Ma már tudják, hogy az úgynevezett "kombucha teagomba" nem gomba, hanem zuzmó. A kombucha élesztõsejteknek baktériumokkal alkotott szimbiózisa. (lásd a bal oldali képet: Pillantás mikroszkópon keresztül), egy gombazuzmóhártya, amely nem spórákkal - mint a gomba - hanem sarjadással szaporodik. (G. W. Frank megjegyzése: Ennek az írásnak a szerzõje bocsásson meg nekem, hogy nem értek egyet a kombuchának zuzmóként való besorolásával. A zuzmó algák és gombák életközössége és az algákra jellemzõ fotoszintézisénél a klorofill felépítéséhez fényre, mint energiaforrásra van szüksége. Ezzel szemben a kombucha sötétben is jól fejlõdik, mivel nem tartalmaz a zuzmókra jellemzõ algaösszetevõt.)
--------------------------------------------------------------------------------
A kombucha a teát az egészség forrásává alakítja át

Alapos vizsgálatok kimutatták, hogy a kombucha sok más, nem könnyen meghatározható antibiotikus hatású anyag mellett mindenek elõtt glukoronsavat, B1, B2, B3, B6 és B12 vitaminokat, valamint folsavat és jobbra forgató vagy más néven D-tejsavat (+) termel.
Leginkább a glukoronsav és a jobbra forgató D-tejsav (+) tarthat itt számot érdeklõdésre. A glukoronsav az egészséges májban keletkezik kielégítõ mértékben és ma még szintetikusan alig elõállítható. Megköti a májban a test saját anyagcseremérgeit és a testbe bekerült testidegen környezeti mérgeket, melyek az epén keresztül a bélbe és a vesén keresztül a vizeletbe kerülnek. A glukoronsav által megkötött mérgeket a bél és a vizeletkiválasztó rendszer nem tudja újból felszívni. Így a glukoronsav rendkívül fontos méregtelenítõ funkcióval rendelkezik. Az egészséges szervezet normális körülmények között kielégítõ mértkben állítja elõ ezt a májban, ezért általában biztosított az elegendõ méregtelenítés. Kritikussá akkor válik a helyzet, ha a környezetben túl sok a méreganyag valamint ha a szervezet túl sok mérget termel a saját anyagcseréje folytán.
--------------------------------------------------------------------------------
Egészséges ma az emberek mája?
Nem! Ezért van szükségük a kombuchára.

Az egyre inkább legyengült máj már nem gyõz elegendõ glukoronsavat termelni. A testben meglevõ túl sok saját és környezetben levõ méreg a ráknak és más betegségeknek a keletkezését kedvezõen befolyásolja. Mindenek elõtt a test saját védekezõ rendszere (RES) roppan össze.

Ezenkívül nagy a jelentõsége annak, hogy a glukoronsav kötött formában sok fontos poliszaharidnak az építõnyaga, mint a hyaluronsav (a kötõszövet építõanyaga), a kondroitinszulfát (a porcok építõanyaga), mukoitinszulfát (a gyomornyálkahártya és a szembeli üvegtest építõanyaga) és a heparin. Ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy a kombuchát nagy sikerrel alkalmazzák kötõszöveti gyengeségeknél, arthrosisnál (nem gyulladásos izületi betegség), arthritisnél (izületi gyulladás), gyomornyálkahártya károsodásnál és a szem üvegtestjének betegségeinél. Trombózisnál és trombophlebisznél is segít.

A kombucha antibiotikus összetevõje a különben zuzmóból (lichenes) kinyert uzninsav. Ennek erõs antibakteriális hatása van, részben még a vírusokat is megöli. Az uzninsav di-benzofurán származék.
--------------------------------------------------------------------------------
A kombucha jó jobbra forgató tejsavat termel
A D-tejsav (+) (jobbra forgató) a rákos betegek szöveteiben majdhogy soha nem fordul elõ. Ameddig ez a szövetben jelen van, nem jön létre rák. Érdekes még az, hogy rákos betegeknél magasabb a pH érték, mint 7,56. A rákmentes (rák elõtti állapottól is mentes) szervezetek 7,5 alatti pH értékkel rendelkeznek. A D-tejsav (+) (jobbra forgató) hiánya az élelemben a sejtlégzés elakadásához, az erjesztéses cukorlebontáshoz és a szövetekben a D-L-tejsav keletkezéséhez vezet. A kétféle tejsav (balra forgató (-) és jobbra forgató (+), vagyis D- és L-tejsav) egy az egy arányú keverékeit ( melyek egymás csavarodási irányát kiegyenlítik), racemátoknak nevezik. Ezek a racemátok különösen kedveznek a ráknak ill. lehetõvé teszik a rák létrejöttét.

A jobbra forgató, vagyis D-tejsavban gazdag élelmiszerek, a fizikai munka, az izomedzés, a szauna, stb. a salakanyagok kiválasztása mellett ennek a tejsavnak a felszabadulását is lehetõvé teszik és ezzel lefelé szabályozzák a vér pH értékét. A vénás vér sorozatos mérései azt mutatták, hogy a kombucha ital a pH értéket észrevehetõen a savas irányba tolja.

Nagyjából ezzel körvonalózódtak legfontosabb megállapításaink a kombuchát illetõen. Alapos vizeletvizsgálatok igazolták, hogy a kombucha ital élvezete után olyan betegeknél, akik azt még sohasem itták, a vizeletben jelentõs mértékben benne voltak a környezetbõl származó méreganyagok nyomai (ólom, higany, benzol, cézium, stb.). Ugyanakkor az italban ezek az anygok nem voltak jelen.
--------------------------------------------------------------------------------
"Ezt jelentenem kell Sztálin elvtársnak"

Dr. Vinográdov professzor, a Szovjetunió Tudományos Akadémiájának a tagja, aki Sztálin házi orvosa is volt, további orvosi és gyógyszerészeti kísérletsorozatot rendelt el a kombuchával. A jövendõbeli rák ellenes csodaszerrõl szóló híresztelések eljutottak L. P.Berijához, a belügyminiszterhez és titkos szolgálati fõnökhöz, aki átkísértette magát a kombuchával foglalkozó kutatóintézetek laboratóriumain és mindent elmagyaráztatott magának.

Amikor Berija megtudta, hogyan bukkantak a kombucha nyomára, örvendezett. "De hiszen ez a mi KGB-nk bûnügyi nyomozási módszere! Na látja csak: A tudomány tanulhat a KGB-tõl! A KGB-tõl tanulni, azt jelenti: gyõzni tanulni! - Errõl jelentést kell tennem Sztálin elvtársnak. Csak némrégiben hányta a szememre, hogy hatékonyabban, vagyis tudományosabban dolgozzunk."

Ezzel kapcsolatban aztán arról kezdtek beszélni, hogy Sztálin félelme egy lehetséges rákbetegségtõl egyre növekszik. Mindig lidércálmai vannak arról, hogy rákban hal meg. Ehhez még hozzájárul Dr. Petrovszkij professzornak, a lenigrádi Parapszichológiai Intézet vezetõjének az értekezése arról, hogy az emberek gyakran abban a betegségben halnak meg, amirõl sokat álmodtak. Sztálin is olvasta ezt a tanulmányt és annyira deprimált a "tudományhitében", hogy valaminek történnie kell.

Ezt a tényt tekintve és azt, hogy a kombuchának teljes biztonsággal kizárhatóan nincsenek káros mellékhatásai, Sztálint megnyugtatásképp, még a megfelelõ gyógyszerkészítmény kifejlesztése elõtt a kombucha nyerstermékével, az itallal kell kezelni. Dr. Vinogradov professzor ezzel kapcsolatban a döntést egy orvosi konzílium beleegyezésétõl tette függõvé. Egy 12 fõs orvosi konzílium 1952 õszén hozzájárulását adta. Berija megadta a zöld jelzést. De ezt a hozzájárulást két helyettesének, a KGB tábornokainak, Rjuminnak és Ignatijevnek figyelmen kívül hagyásával adta. Mind a ketten tudomást szereztek a dologról és õk is végigmentek a laboratóriumokon, természetesen meghallgatva a megfelelõ tudományos magyarázatokat, de õk aztán más következtetésekre jutottak.

Rjumin és Ignatijev betegesen becsvágyóak voltak. Mind a kettõjük arra törekedett, hogy Beriját elmozdítsa a helyérõl és maga legyen el a KGB fõnök és a belügyminiszter. Mivel Sztálin ebben az idõben meglehetõs antipátiával viseltetett a zsidókkal szemben, ami azelõtt sohasem volt így, kihasználták azt a tényt, hogy Vinográdov és a házi orvosi konzílium legtöbb tagja zsidó volt. Egészen primitív, de mégis aljas és hatásos összeesküvést szõttek, melyben Sztálin tudomására hozták, hogy Vinográdov és a "bûntársai" különösen veszélyes "penészgombákat" tenyésztettek, hogy abból mérgeket nyerjenek, melyekkel õt, Sztálint lassan és észrevehetetlenül, de biztosan megmérgezzék.
--------------------------------------------------------------------------------
A moszkvai orvosi per 1953-ban

Sztálin beteges bizalmatlanságában rögtön teljhatalmat adott Rjuminnak és Ignatijevnek - Berija
minden beleszólása nélkül - hogy Vinográdovot és követõit tartóztassák le és készítsék elõ a pert. Ez az eset, mint "Moszkvai orvosi per" lett ismert 1953-ban. Vinográdov orvosi csapatával a moszkvai Lubljanka börtön falai mögé került. A kombuchával végzett kutatásoknak azonnal vége szakadt.

A moszkvai vizsgálóbírók és ügyészek hamarosan új "bûnöket" találtak ki és azokat meg is fogalmazták a vádiratban: A szovjet orvostudomány és gyógyszerészet tekintélyének rombolása a tudománytalan természetgyógyászathoz való visszatéréssel.. Szándékosan a nevetség tárgyává akarták tenni ezzel a szovjet tudományt az egész világ nyilvánossága elõtt. Nem lehet egyszerûen a tudományosan kifejlesztett készítményeket a tudománytalan, az úgynevezett "természetes termékekkel" pótolni, anélkül hogy ezáltal ne válna az ember maradivá és nevetségessé.

Bár Vinográdovot és a "házi orvosi konzílium" többi tagját Sztálin halála után rehabilitálták és Beriját, Tjumint és Ignatejevet mesterkedéseik miatt halálra itélték és kivégezték, a kutatásokat a kombuchával kapcsolatban, tudomásom szerint, nem kezdték el újra. A szovjet kutató grémiumok ezt így indokolták:

A szovjet tudomány elutasítja a természeti folyamatok rabszolgai lemásolását és használatát. A szovjet tudomány gondolkozásának és kutatásának önállónak és alkotónak - termékenynek kell lennie. Nem szabad megállni az egyszerû természeti folyamatoknál és azokat lemásolni. Ez méltatlan a szovjet tudományhoz. A szovjet orvostudomány célja, hogy a rák patogenezisérõl megcáfolhatatlan elméletet alkosson és abból a hatékony gyógykezelés lépéseit kifejlessze. A szovjet tudománynak nem szabad a természetrajongó kuruzsláshoz lealacsonyodnia. A korábbi természetgyógyászat tudománytalan. Nem szabad ide visszatérni..
Az ellen nem volt ellenvetés, hogy a rabkórházakban és a munkatáborokban továbbra is - kvázi kéz alatt - kísérleteket folytassanak a rákbeteg foglyokkal. Istennek hála, ezek nem okoztak kárt, hanem épp ellenkezõleg hasznot hoztak.
--------------------------------------------------------------------------------
Alexander Szolzsenyicin
Errõl rengeteg szakkönyvet lehetne írni. Tanuként legyenek itt Alexander Szolzsenyicin mûvei felsorolva, mindenek elõtt a "Rák állomás", "A jobb kéz", az önéletrajzai, stb.

Ezekben részletesen bemutatja, hogy a táborban önmaga kilátástalanul meg volt betegedve gyomorrákban és már számos áttéte volt tüdõn, májban, bélben, stb., de aztán mintegy a csodával határos módon a teagomba segítségével, melyet nyírfalevélteán erjesztettek, teljesen meggyógyult. A "Rák állomás"-ban aztán leírja, hogyan feküdt utókezelésen egy moszkvai klinikán nagyon beteg rákos funkcionárusokkal, akik egész vagyonukat odaadták volna azért, hogy kapjanak a teagombából.

Itt szükséges tenni egy megjegyzésti: Azokban az estekben a kombuchát mindig nyírfalevélteával erjesztették, hogy a vizelési tevékenységet élénkítsék.

Így a glukoronsav által megkötött méreganyagok különösen gyorsan és hatékonyan távozhatnak el a szervezetbõl.. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a teaoldathoz, melyre a kombucha rákerül, mindig kell egy kis fekete tea is. Fekete tea nélkül a kombucha rosszul vagy egyáltalán nem fejlõdik.
Alig ismert, hogy Paracelsus mindenféle gyógynövényt erjesztett kombuchával. Az így erjesztett gyógynövények különösen hatásosak voltak.
--------------------------------------------------------------------------------
Ahogy Ronald Reagan, az Egyesült Államok elnöke hasznot húzott belõle

Günther Frank beszélget Ronald Reagannel. A beszélgetés Madame Tussaud-nál zajlott Londonban. Az elnök nagyon hallgatag volt és nem lehetett belõle egy szót se kicsalogatni arra vonatkozóan, hogy a kombucha mennyi jót tett vele.

1983-ban lehetett elõször hallani a tömegtájékotató eszközökön keresztül arról, hogy Ronald Reagan, az Egyesült Államok elnöke rákos beteg. Szabályos idõközönként újabb és újabb áttétekrõl adtak hírt, melyek felléptek nála és a belébõl, hólyagjából, orrából el kellett távolítani azokat. Egy megkezdett kemoterápia nagyon megviselte. További áttétek keletkeztek. USA-beli neves orvosok emlékeztettek Alexander N. Szolzsenyicin önéletrajzára és "Rák állomás"-ának gyógykezelési útmutatásaira. Õ szovjet kényszermunkások kórházaiban gyorsan, probléma mentesen és teljesen meggyógyult a rákjából. Egy ominózus "teagomba" volt az, amire állítólag a gyógyulás visszavezethetõ volt. A. N. Szolzsenyicint is megkérdezték, aki emigránsként az USA-ban él. Õ megadta a megfelelõ, fontos tanácsokat. Várakozás nélkül megszerezték a "japán teagomba" néhány példányát Japánból, melynek szintén kombucha a neve.

Günther W. Frank megjegyzése:
1989-ben írtam Reagan elnöknek és tájékoztatást kértem afelõl, hogy valóban igaz-e az, hogy a kombucha ilyen csodálatos módon segített. Az elnök és felesége szívélyes üdvözletüket küldték. Sajnos sem igazolni, sem tagadni nem akarták, hogy az elnök naponta kombuchát iszik.

--------------------------------------------------------------------------------

KOMBUCHA GOMBA - KOMBUCHA TEA
A teagomba ősrégi népi- és házi szer. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak. Az első feljegyzések Kínából az időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol "Mennyei teaként", sőt "Az örök élet itala"-ként említik.

Nevei: mandzsúriai kombucha gomba, kirgiz tea, Kombuchal, Gerbstoffe, Combucha, Kum-Cha, Fungus japonicas, Fungojapon, Indo-Japanese tea fungus, Pichia fermentans, Cembuya orientalis, Combuchu, Tschambucco, Volga spring, Mo-gu, Champignon de longue vie, Tea kvas, Teakwass, Kwassan, Kargasok, Kocha kinoko.
Mint látjuk, a kombucha gombának és a belőle erjesztett italnak nagyon sok neve van. Ezek közül talán legismertebb a kirgiz tea. Ez az elnevezés onnan ered, hogy egy japán hölgy kb. 60 évvel ezelőtt Kirgíziába látogatott, és megdöbbentette, hogy milyen sok, 100 évnél idősebb ember él ott. Még inkább meglepte, hogy a 80 év feletti asszonyok arcán is alig látott ráncot. Megpróbálta a titkot megfejteni, és ennek során feltűnt neki, hogy szinte minden házban (fiatalok és öregek egyaránt) naponta legalább 3 dl kombucha teát fogyasztottak.

A kombuchában található az egyik leghasznosabb méregtelenítő a glukoronsav. Vizelethajtó szerként is kiváló, különösen ödémák esetén. Élénkíti a mirigyrendszer működését. Folyamatos fogyasztása meghosszabbítja az életkort. Normál értéken stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít, oldja a stresszt. Természetes antibiotikum hatású, enyhíti a gyulladásokat, az asztmás köhögést, segít a váladék feloldásában. Csökkenti a koleszterinszintet, rugalmasabbá teszi az erek falait, enyhíti az érgyulladás fájdalmait. Tisztítja a vért, kedvező hatást fejt ki a vese, a máj, az epehólyag működésére. Anyagcserezavarok, korai érelmeszesedés, fáradékonyság, rossz koncentrációs képesség, sőt potenciazavarok esetében is jó hatású.
A Kombucha alábbi hatásait figyelték meg:
Az életminőség jelentős javulása, felszabadult közérzet, tökéletes emésztés, fizikai- és szellemi frissesség. Idősebb korban javul a mozgékonyság és az aktivitás.

A kombuchagomba-teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják. A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a ráncok képződését, segít megőrizni a fiatalságot. Megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immunisak voltak a rákmegbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika. Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos eseteket regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda. Ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek az ún. "tea kvass"-t, vagyis a kombucha teát.
A tea gyógyítja az izületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erõsíti a vesét, oldja az epe- és vesekövet. Csökkenti a koleszterinszintet, és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így például az allergián. Enyhíti a menopauza tüneteit. Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.
A tea fogyasztásánál figyelni kell arra, hogy fokozatosan növeljük az adagot, mert a hirtelen elfogyasztott nagyobb mennyiség például hasmenést okozhat. Napi hat evőkanállal kezdjük. a kombuchával végzett kúra kezdetén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha sok vizet iszunk. Így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. Csupán az első néhány napon kell óvatosabbnak lenni, de amint a szervezet megszokta, akár literszám is fogyasztható. Ha nem konkrét megbetegedésre fogyasztjuk, 2-3 dl-t ihatunk naponta: egy deciliter reggeli előtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elősegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható. Ha konkrét betegséget akarunk kezelni, napi 3x1 dl-t ajánlunk és a javasolt időszak 3-6 hónap. 1 hónap szünetet követően újra kezdhetjük a kúrát.
A bőrön lévő kiütésekre külsőleg is használják a teát. Gyógyítja a keléseket, hólyagos fertőzéseket. Égési sebekre, felégésekre, nagyfokú fáradtságra, kínzó fájdalmak enyhítésére javasoljuk a pakolást, borogatást. Frissítő fürdőbe (max. 35 fokos vízbe) 2-3 l teát kell önteni. Javasolt fürdési idő 30-35 perc. Nyitott sebbe a tea ne kerüljön!
Olyankor, amikor az emberek keveset mozognak, ülő foglalkozásuk van, rendszertelenül étkeznek és sok olyan szénhidrátot fogyasztanak, amelyeknek csak kalóriatartalmuk van, de vitaminokat és ásványi sókat nem tartalmaznak, a belek eltunyulnak, oxidációs folyamatok indulnak el, amelyek a méreganyagok felhalmozódásához vezetnek, a zsírszövet lerakódásának kedveznek.
A kombucha azonkívül, hogy az intenzívebb anyagcsere miatt lebontja a zsírszövetet, a belek mozgásait is felgyorsítja, így a tápanyagfölösleg nem marad tovább a belekben, hanem kiürül. Ez az oka, hogy kombucha fogyasztásnál gyakoribb a széklet. Ha kombuchával fogyókúrázunk, akkor megmarad az evés öröme, nem kell számolnunk a magunkhoz vett kalóriákat. Egy dologra azért figyelnünk kell, a rendszeres fizikai mozgásra, mert ezzel együtt hat tökéletesen a kombucha, mint "fogyasztószer".
A B-vitamin-komplexet "szellemi vitaminnak" vagy "energia vitaminnak" is nevezik. Mivel a kombuchagomba-tea teljes és tökéletes B-vitamin-komplex forrás, ezért a szellemi munkát végzőknek és a stresszes körülmények között élőknek különösen hasznos a rendszeres fogyasztása. A kombucha javítja a tápanyag felszívódását és felerősíti az anyagcsere lebontási folyamatait. Ennek az eredménye, hogy a zsírszövet természetes módon elég. A jobb anyagcsere folytán az energiaforrások hatékonyabb kihasználása válik lehetővé. Többlet energiát ad azáltal, hogy az energiakészletünk jobban hasznosul.
A legfontosabb hatóanyagok és hatásaik
Tejsav: a belek pH-jának fontos szabályozója.
Dextrogyral: rákellenes vegyület. A kötőszövetnek van rá szüksége, hogy a rákos burjánzást megakadályozza. A papayás K-teában megtalálható még a longicin és a goniothalamicinone, ezek a rákos sejtek bizonyos csoportjainak szelektív sejtmérgei, a hasnyálmirigy rákos megbetegedése esetében például milliószor hatékonyabb mint a jelenleg használt adriamycin.
Glükoronsav: a máj fő méregtelenítője, amely a májban hozzákapcsolódik a szervezet számára káros mérgekhez, legyen az környezeti vagy metabolikus eredetű. Ha a mérgek egyszer már hozzákapcsolódtak a glükoronsavhoz, akkor már nem kerül vissza a szervezetbe, hanem kiválasztódik a vizelettel és verejtékkel.
Egy megfelelő mennyiségű glükoronsavat termelő egészséges máj kritikus állapotba kerül, ha hirtelen a környezetből vagy a dohányzás, szeszes ital, antibiotikumok, kábítószerek, gyógyszerek lebontása során nagyobb mennyiségű mérget kap feldolgozásra.
Akárhogy is nézzük, fájdalmasan nyilvánvaló, hogy a máj méregtelenítését a modern életvitel mellett támogatni kell. Ebben pedig a kulcsszerepet játszó glükoronsav pótlása áthidalhatatlannak tűnik. A kombucha pótolhatatlannak látszik ennek a kérdésnek a megoldásában, ugyanis egy liter kombucha teában a glükoronsav és származékainak a mennyisége meghaladja a 25 grammot. Ez az eddig ismert legmagasabb érték a természetes élelmiszerek között. Vagyis: méregtelenítésre a legjobb.
Hyaluronsav: az immunválaszok szabályozásának magasszintű képviselője. Először a szem csarnokvízéből különítették el. Fontos biológiai szerepe van: a kötőszövetek gélszerű alapanyagának jelentős része hyaluronsav. Nagy viszkozítása folytán az izületek működésénél a "kenőanyag" szerepét tölti be.
Chondroitinszulfát: fontos poliszaharid, a porc, az ín, a szemben lévő folyadék fontos alkotórésze, a vér alvadását gátló termékre, a heparinra is hatással van
Ezt "A kombucha haszna" listát Beverly Ferguson állította össze. Az egész világból 700 embernek a tapasztalatait és híradásait gyûjtötte össze, akik a Kombucha levelezõ listán naponta megbeszélik kombuchás tapasztalataikat. Itt ennek a kérdőíves felmérésnek az eredményeit olvashatják. A kombuchával elért eredmények (haszon) az emberek személyes megfigyeléseire alapulnak, azért ezeket nem lehet általánosítani. Az eredmény mindenkinél másban nyilvánulhat meg.
- Remek ital
- Igen megjavítja az ember közérzetét
- Erősebb haj
- Energiaszint emelkedése
- Segített osteoarthritis esetén
- Óriási beszédtéma!
- Segített asztmánál
- Nagyon érdekes emberekkel ismerkedtem meg általa
- Stresszölő
- Nyugtató
- Növekedett a potencia és a libido
- Szabályozta a bélműködést
- Gyógyította a Candida burjánzását
- Segítette az emésztést - különösen tejérzékenységnél
- Igen jóízű (az ember többé nem szeretne lemondani a kombucháról)
- Megszüntetette vagy csökkentette a lázhólyagokat
- A lábak vérellátása javult a vénákban
- A bőr kitisztult és szebb lett
- Jó hajöblítő
- A fájdalmas menstruációs görcsöket megszüntette
- Kiválóan alkalmas arcmaszknak
- Segített a köszvényes panaszaimnál
- Csökkentette és stabilizálta a vérnyomást
- Megakadályozta és gyógyította a hólyagfertőződést
- Enyhítette a carpal tunnel szindrómát
- Meggyógyította a furunkulusokat és a staphylo fertőzést a bőrön
- Megakadályozta a gyulladásos keléseket a szájban
- Segített ekcémánál és pikkelysömörnél
- Háztartási tisztítóként is lehet alkalmazni: eltünteti a zsírfoltokat, tisztítja a sütőt, fürdőszobacsempét, ablakot, réztárgyakat
- Gyorsabban nőtt a haj és a köröm
- Növelte az energiát
- Megszüntetette a lábujjak gombásodását
- Nagyon kellemes érzést nyújtott: a jó közérzetet!
- Segített egy korosodó asszonynak, hogy fiatalabbnak érezhesse magár és fiatalosabban nézzen ki
- Segített az arthritisben szenvedőkön
- Méregtelenítette a szervezetet
- Enyhítette a leégést
- A méhcsípések okozta fájdalmat és duzzanatot megszüntette
- Néhányan arról adnak hírt, hogy alkohol utáni vágyuk csökkent és kevésbé érzik magukat feszültnek
- Legyőzte az influenzát és megfázásokat
- A berepedezett ajkak sokkal gyorsabban meggyógyultak, ha kombuchával beecsetelték
- Kombuchagombával minden lehetséges panaszra lehetett borogatást készíteni
- Ősz haj néhány embernél visszanyerte eredeti színét
- Javult a látás

Az ember szervezetében szimbiózisban élő közel 400 féle baktériumtörzs állapota a legközvetlenebbül hat egészségünkre. Ezek az élő, jótékony mikroorganizmusok, a bélflórát alkotó probiotikumok, szervezetünkben egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások révén könnyen felboríthatunk. Ezek közül a legjelentősebb tényező az élő táplálékok hiánya étrendünkből, az antibiotikumokkal szennyezett étkek, gyógyszerek fogyasztása, a kemoterápia, a radiológiai kezelések és a stressz. Az egyensúly felborulásának következményeként néhány káros baktérium, vagy gomba elszaporodhat a jótékony baktériumok kárára, amelynek jelei a táplálkozást követő gyengeség, puffadás, felszívódási problémák, emésztési zavarok, állandó fáradtság, az ellenálló képesség csökkenése, bőrproblémák, hajhullás, korpásodás és az allergiás reakciók. A Candidás fertőzések kialakulásának oka, hogy a szervezetbarát élő baktériumok lassan kipusztulnak és helyüket a kórokozók foglalják el. Az immunanyagok 70%-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. A megsérült bélflóra regenerálását probiotikus tejsavbaktériumokkal támogathatjuk.

Információ és a Kombucha tea beszerzése:

univerzumegyetem@gmail.com

--------------------------------------------------------------------------------

"A halál a belekben lakozik", tanította már az ókori görög orvos, Hippokratész is tanítványainak. És valóban igaz, hogy majdnem minden súlyos vagy krónikus betegség az emésztőrendszer zavaraival jár együtt.

De ahogy az oly gyakran előfordul a természetben: ahol a halál a legerősebb, ott a legerősebb az élet is. Az emberi védekező sejteknek sokszor akár a 80%-a is a bél falában található. A helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a stressz és a környezeti mérgek gyengítik a bélflórát és ezzel az immunrendszert is. Az antibiotikumok is akadályozzák a bélflórát feladata ellátásában. Ha az immunrendszer már legyengült, kevesebb antitestet képez, és az embert egyik fertőzés a másik után dönti le a lábáról.

A test és a lélek tisztasága és harmóniája

Az immunrendszer kíméletes erősítéséhez lehetőleg természetes állapotukban meghagyott élelmiszereket kellene fogyasztanunk. A finomított cukrot, a fehér lisztből készült termékeket és a tartósított élelmiszereket minél inkább száműzzük étrendünkből! Ajánlatos tejsavbaktériumot tartalmazó élelmiszereket fogyasztani.
Tehát: joghurt, kefir és tejsavval erjesztett zöldségek, például savanyú káposzta. A szervezet védekező erőinek megerősítését ígéri emellett egy újonnan felfedezett régi ázsiai teaital is: a kombucha, az ősi Kína életelixírje és frissítő itala. A kombucha úgy készül, hogy egy cukorral édesített teakeveréket különleges élesztő tejsavbaktérium-kultúra segítségével erjesztenek. Az eredmény: enyhén habzó, kellemes ízű ital.
A kínaiak valóságos csodákat mesélnek erről az erjesztett italról. Azt mondják, főleg gyomor- és bélproblémák, anyagcsere-zavarok és tisztátalan bőr esetén segít. De a kombuchát - igazi távol-keleti bölcsességgel - elsősorban nem azért isszák, hogy meggyógyuljanak, hanem hogy egészségesek maradjanak.
Ahogy a Zen bölcsei mondják: "a test és a lélek tisztaságáért és harmóniájáért". Száraz, nyugatias megfogalmazással: a szervezet saját védekezőerőinek fokozásáért.

Immunerősítő

A természetgyógyászat a kombuchát a védekezőerők fokozására ajánlja. A modern tudomány ezt a következőkkel magyarázza: a kombucha olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítik a táplálék lebontását és szabályozzák az egész anyagcserét. A kombucha értékes tejsavbaktériumai fokozzák a szervezet saját védekezőerőit, helyreállítják a bél baktériumflóráját, és gondoskodnak róla, hogy a kórokozókat a szervezet le tudja küzdeni.
A természetgyógyászatban ezért a kombuchát számos terápia mellett a védekezőerők általános fokozására használják. A kombucha tehát annak is mindenképpen segíthet, aki a következő megfázással, mielőtt még az ágynak döntené, fel akarja venni a harcot - méghozzá kíméletes módon, a vegyi nehéztüzérség bevetése nélkül. Hisz a kombucha a testet - jellegzetesen ázsiai módon - csupán az önvédelem művészetére tanítja meg.
Bárhol kapható
Azoknak, akik most kezdik a kombucha fogyasztását, a szakértők azt ajánlják, hogy először néhány hetes ivókúrába fogjanak. A védekezőerők fokozása és a szervezet salaktalanítása érdekében naponta legalább egy pohár kombucha fogyasztása ajánlott, de jobb a kettő vagy a három pohár.


Tenyészgomba, tea, információ, tanácsadás! Írjon Most!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotParse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in /var/www/customers/vh-100002/web/home/shp/www.shp.hu/hpc/hozzaszolas_9g.php on line 4