U N I V E R Z U M E G Y E T E M
Éljen egészségesen! Gyógyuljon meg! Alkalmazza a természetes anyagokat! Nem csoda, hanem valóság!


 

Köpölyözés

 

A köpölyözés tömör lényege, hogy vákuumot hoznak létre hővel, vagy pumpával, bambusz-, vagy üvegharangban, és ezt a test különböző pontjaira helyezik. Ez egy érdekes és igen hasznos eljárás, viszonylag gyakran találkozhatunk vele. Az üveg-, vagy bambuszharangok különböző méretűek, és a felhasználásukról a kezelendő felület mérete, és az elérendő cél alapján döntenek.

 

A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagserét és a kapillárisok átjárhatóságát, és ezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

 

Tudatosítanunk kell, hogy testünk legnagyobb szerve a bőrünk. Folyadékkal töltött, hajszálerek hálózatával ellátott, alatta található a kötőszövet, izmok és nem utolsó sorban rengeteg idegvégződés található rajta. Bőrünkön keresztül kommunikálnak szerveink a külvilággal. Itt található a 14 fő meridián, energia csatorna, melyek közvetlen összeköttetésben állnak a megfelelő szervekkel.

 

Köpölyözéssel hatunk az érrendszerre, véráramra valamint az energiaáramlásra az úgy nevezett chi -re, ami a kínai orvoslás szemszögéből maga az élet megnyilvánulása. Ez egy szemmel láthatatlan energia, ami ott van az élet minden területén.

 

A köpölyözés a bőrszövetbe, szívja a káros anyagokat, ahonnét a kitágult hajszálereken a pórusokon át távozik a szervezetből. Két jelentős hatása van, tisztítja a vért és beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

 

A köpölyök húzó hatása kitágítja a bőrben és a kötőszövetben lévő kapillárisokat, ez által növekszik a vérellátás az izmokban, megszűnik a vér és a nyirok stagnálása. Ugyan ilyen jótékony hatása van az izületekre is, ahol a véráram stimulálásával az izületekben található kocsonyaanyag mennyisége is növekszik. Javítja az emésztőszervek működését, a gyomorsav harmonikus felszívódását. Egyaránt hat a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre.

 

A köpölyözés jótékony hatásának kihasználása szinte végtelen lehetőségeket rejt magában. Jótékony hatását kihasználhatjuk, ha fogyni akarunk és akkor is, ha valami szervi vagy éppen lelki problémánk van.

 Keressen és próbálja ki!              univerzumegyetem@gmail.com                                     


Karácsonyra ajándék Tőlünk!
- 2017.11.17.

Karácsonyra ajándékozzon szeretteinek Reiki kezeléseket, vagy tanfolyamot, masszázst, kezeléseket, vagy bármit ami az oldalunkon megtalálható és ajándékozható! Keressen bennünket e-mailben és szívesen segítünk! univerzumegyetem@gmail.com


Éljen egészségesen! Éljen tovább!